Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
December is een maand om samen te zijn. Samen Sinterklaas en kerst vieren. Samen met een boek of tijdschrift op de bank. Een filmpje kijken. Of iets nieuws leren op je laptop, tablet of computer. Wist je dat je jezelf bij de Bibliotheek altijd kunt blijven ontwikkelen? In deze nieuwsbrief zetten we al het nieuws weer voor je op een rij.
 
S
Nieuwe startdatum computercursus voor beginners
Op 17 januari start er in de Bibliotheek Oudewater een nieuwe cursus Klik & Tik. Deze cursus is speciaal voor iedereen die weinig of geen ervaring heeft met computers. In de cursus leren de deelnemers stap voor stap hoe zij met de computer moeten werken. Vooraf vind er een korte intake plaats. Lees er alles over op de website.
 
Meer informatie en aanmelden   S
S
Nieuwe startdatum Computercursus Digisterker
Op 16 januari start er in de Bibliotheek Woerden een nieuwe computercursus DigiSterker. In deze gratis cursus leer je zelf zaken met de overheid te regelen via het internet. In vier bijeenkomsten leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt. Ken of ben jij iemand die wil leren werken met DigiD? Meld je dan aan via de website.
 
Meer informatie en aanmelden   S
S
 
Volg een online cursus
Als lid van de Bibliotheek, leer je vanuit je luie stoel. Er zijn maar liefst 160 online cursussen te volgen. Heb jij altijd al een cursus fotografie willen volgen? Wil je weten hoe je LinkedIn moet gebruiken? Of wil je weer fit en vitaal worden? Er is van alles mogelijk.
 
Bekijk alle cursussen   S
 
S
 
Heb jij al eens aan de Startpas gedacht?
Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Maar wil je wel gebruik maken van de online trainingen en cursussen? Haal dan de Startpas bij jouw Bibliotheek. Voor slechts 2,50 euro (vanaf 1 januari 3,50 euro) krijg jij toegang tot alle online trainingen. Je kunt het eerste uur gratis gebruik maken van de computers én je kunt voor 2 euro per keer een boek of tijdschrift lenen.
 
Bekijk hier alle voorwaarden   S
 
S
Doe mee met de Sint winactie!
Heb jij of hebben jouw kinderen een mooie surprise gemaakt? Maak een foto en stuur hem in! Want met de Sint winactie kun jij met jouw surprise jouw favoriete boek winnen. Je kunt jouw suprise nog tot en met maandag 5 december 24.00 uur insturen. Gebruik hiervoor het speciale formulier op de website.
 
Naar het inschrijfformulier   S
S
Kerst 2022
 
Kerst Inspiratiepagina
Ook dit jaar is er weer een speciale kerst inspiratiepagine gemaakt met de leukste kerstverhalen. Ontdek leuke kerstboeken, kerstmuziek of kerstfilms en leen online een e-book of luisterboek. 

Bekijk de pagina hier >>
 

Aangepaste openingstijden met kerst en oud en nieuw 

Tussen kerst en oud en nieuw zijn er een aantal vestigingen met aangepaste openingstijden.

Bekijk de aangepaste openingstijden hier >>

 

Geen digitaal spreekuur van maandag 26 december t/m 2 januari

Vanwege de feestsdagen zijn er in de week van maandag 26 december tot en met 2 januari geen digitale spreekuren. Vanaf woensdag 4 januari staan onze medewerkers en vrijwilligers weer voor u klaar. 

Bekijk hier alle digitalke spreekuren >>

 
S
 
Nieuwe tarieven 2023
De nieuwe tarieven voor 2023 zijn bekend. De gemiddelde prijsstijging is 2%. De voorwaarden voor het Klein Abonnement veranderen, waardoor je meer kunt lenen op deze pas. Alle nieuwe tarieven vind je hier.
 
Bekijk nieuwe tarieven 2023   S
 
S
 
Heb jij een uurtje in de week over?
Er zijn in onze regio nog veel gezinnen en kinderen met een taalachterstand. Hierdoor kunnen zij niet goed meekomen op school. Met taalvisite helpt de Bibliotheek de woordenschat van deze kinderen en gezinnen te vergroten. Om alle wachtlijsten weg te werken, zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers in Oudewater, Montfoort en Linschoten. Help je mee om de taalachterstand bij kinderen tegen te gaan?
 
Bekijk de vacature   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S