Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Bibliotheek   |   Nieuws   |   Agenda   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

Vanaf 1 april is de Bibliotheek Woerden weer ruimer open. De Bibliotheek is dan ook op maandag en donderdagmiddag weer open.
Naast het lenen en verlengen van boeken, het werken of studeren en het gebruik maken van de computer, kun je dan ook terecht met al je vragen over de digitale overheid.

De nieuwe openingstijden zijn:
- maandag van 13.00-17.00 uur
- dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur

 
Kijk hier voor meer informatie   S
 
S
Vrijwilligers Taalvisite ontvangen Penning Woerden 650
 

Woerden viert dit jaar 650 jaar stadsrechten. Een van de feestelijkheden is de uitreiking van de Penning Woerden 650 jaar door de Gemeente Woerden.
Maandag 28 maart hebben 29 vrijwilligers Taalvisite een penning uitgereikt gekregen. Zij ontvingen deze penning voor hun belangrijke bijdrage aan het terugdringen van taalachterstanden bij kinderen.
Op de penning staat een rode ruiter die verwijst naar de ruiter die op het schilderij ‘Het beleg van Woerden’ staat afgebeeld.

 
Lees hier het hele bericht   S
S
 
 

In de Bibliotheek Harmelen en de Bibliotheek Zegveld is het voorleesuurtje weer gestart.
In Harmelen komt Indra voorlezen op 13 april, 4 mei en 1 juni, steeds om 11.00 uur. 

In Zegveld komt Marry voorlezen op 13 april, 4 mei en 1 juni, steeds om 15.00 uur. In Zegveld is er na het voorlezen een
 leuke knutselactiviteit.
Je hoeft je niet aan te melden, het is op inloop. Kom je ook?

 
Lees meer   S
 
S
 

Dit jaar was de Voorleeswedstrijd helemaal online. De scholen hebben van alle voorleeskanjers een filmpje ingestuurd. Een deskundige jury heeft alle filmpjes bekeken en daar een winnaar uit gekozen.

En de winnaar is Nathan Slingerland van de Andersenschool uit Woerden. Hij las voor uit het grappige boek ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ van schrijver Andy Griffiths. Nathan gaat op 14 april naar de Provinciale Voorleeswedstrijd. We wensen hem heel veel succes!

 
Lees hier het hele bericht   S
 
S
 

Maandag 7 maart heeft onze consulent digitale vaardigheden, Onno Schmitz, weer een cursus DigiSterker afgerond. Hij mocht alle deelnemers een certificaat overhandigen.

Computercursus DigiSterker helpt de deelnemers om hun weg beter te vinden op de websites van de overheid. Het laat bijvoorbeeld zien wat je allemaal kunt met DigiD en hoe je een DigiD kunt aanvragen. 

 
Lees hier het hele bericht   S
S
 
 
 
 
Boekentip van Karlijn
 
 
 
Onze biebjuf Karlijn geeft weer een leuke boekentip. Vandaag tipt ze 'Hoe slapen dieren'. Een heerlijk voorleesboek voor het slapen gaan.
 
 
S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S