Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Bibliotheek   |   Nieuws   |   Agenda   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
S

Oud worden, jong blijven. Wie wil dat nu niet? De Bibliotheek helpt daarbij. Met tips voor boeken, e-books en luisterboeken om fit en vitaal te blijven. Met computercursussen om zelf te leren werken met de computer. En met hulp bij vragen over de digitale overheid, zodat mensen zelfredzaam worden en blijven. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

 
 
S
 

November is de maand waarin heel Nederland leest. Elk jaar staat er één boek centraal. Dit jaar is dat voor volwassenen het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Voor de jeugd is dat De regels van drie van Marjolijn Hof. Voor geïnteresseerde lezers: beide boeken zijn gratis af te halen bij één van de vestigingen. (Zo lang de voorraad strekt. De regels van drie is niet af te halen in het Huis van Ervaring in Montfoort en Linschoten)

 
Bekijk de openingstijden   S
 
S
 

Mensen boven de 66 met een laag inkomen die wonen in de provincie Utrecht, komen sinds 19 september in aanmerking voor een Gratis OV abonnement. Het aanvragen van dit abonnement is niet voor iedereen even makkelijk. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in jouw Bibliotheek helpen we je op weg. 

 
Meer informatie   S
 
S
 

Heb je vragen over de energietoeslag? Wil je weten of je de energietoeslag kunt aanvragen? Of heb je hulp nodig bij het invullen of aanvragen? De Bibliotheek helpt, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Kom naar het wekelijkse inloopspreekuur.

 
Bekijk alle spreekuren   S
 
S
 

Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs op latere leeftijd kun je nog leren werken met de computer. Beginners kunnen in de Bibliotheek de cursus Klik & Tik volgen. Ken of ben jij iemand die graag meer wil doen met de computer? Meld je dan aan. 

 
Meer informatie en aanmelden   S
 
S
 

Ook ouderen gebruiken steeds meer apps op hun smartphone of tablet. Een helpende hand is soms wel handig. Tijdens het digitale inloopspreekuur helpen onze collega's en vrijwilligers u graag op weg. Bijvoorbeeld voor het installeren van een app, het downloaden van een e-book of andere vragen over uw laptop, tablet of smartphone.

 
Bekijk de inloopspreekuren   S
 
S
1572 Geboorte van Nederland
In de Bibliotheek Oudewater is tot 20 december 2022 een expositie te zien over de opstand die in 1572 door de Nederlanden golfde.
 
 
Schilderclub Woerden

In de Bibliotheek Woerden is de komende maanden een veelzijdige expositie van de Schildersclub Woerden te zien. Van 17 leden zijn diverse werken te zien. Ook werken over de stad Woerden.

 
Foto expositie Kamerik

In Bibliotheek Kamerik is een expositie te zien van Fotoclub Iris Woerden. In deze expositie zijn de beste foto’s van de jaarlijkse clubwedstrijd om de Iris-trofee 2021 te bewonderen.

 
 
Foto expositie Zegveld

In de Bibliotheek in Zegveld is eveneens een foto-expositie te zien van Fotoclub Iris Woerden te bewonderen. Het thema van deze expositie is ‘SPOOR’.

 
December is een maand om samen te zijn. Samen Sinterklaas en kerst vieren. Samen met een boek of tijdschrift op de bank. Een filmpje kijken. Of iets nieuws leren op je laptop, tablet of computer. Wist je dat je jezelf bij de Bibliotheek altijd kunt blijven ontwikkelen? In deze nieuwsbrief zetten we al het nieuws weer voor je op een rij.
 
S
Landelijk webinar Like en Cancel
 

Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook… Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens het landelijke webinar Like en Cancel op 8 november van 20.00 - 21.00 uur.

 
Meer informatie en aanmelden   S
Sinterklaas leest voor in de Bieb
 

Jawel, nog even en dan is de Goed Heiligman weer in het land. En natuurlijk brengt de Sint samen met zijn Pieten ook een bezoekje aan de Bieb. Zet het nu alvast in je agenda: op 19 november komt Sinterklaas voorlezen in de Bibliotheek van Woerden. Op 1 december leest Sinterklaas voor in het Huis van Ervaring in Montfoort en kunnen kinderen mee helpen met het bakken van de pepernoten.

 
Meer informatie en aanmelden   S
 
S
Boekentips voor een gezond en vitaal leven
 

In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar binnen het thema 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? Bekijk de speciale themapagina vol met lees-, luister, en kijktips om oud te worden en jong te blijven.

 
Bekijk de boekentips   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S