Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Bibliotheek   |   Nieuws   |   Agenda   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
 
 

Of je nu op reis gaat of de hele zomer thuis blijft, Zomerlezen kan altijd en overal. Op onze zomerleespagina’s vind je heel veel boeken over zon, zee en strand. Of over thuis vakantie vieren en lekker zomerkoken. 

Lees je graag boeken die zich afspelen in je favoriete vakantieland? Van heel veel landen vind je hier spannende thrillers, romantische boeken of mooie geschiedenisverhalen.

 
Laat je inspireren   S
 
 
S
 
 

Lekker vakantie! En dat betekent maar één ding… dat je veel vrije tijd hebt. Wij zorgen er deze zomer voor dat je je niet hoeft te vervelen.

Bij heel veel bekende kinderboeken hebben we superleuke en coole opdrachten bedacht. Wat dacht je van waterflessenvoetbal, of een dierengeluidenspel? Of misschien nog leuker, drollenkoekjes bakken.

 
Kijk snel wat jij kunt doen   S
 
 
S
 
 

Wil je een reisblog bijhouden tijdens je vakantie? Of een website maken voor al je mooie foto's, maar weet je nog niet hoe dat werkt?

Doe dan nu de online cursus WordPress. Of ga een stap verder en verdiep je in HTML.

Als lid van de Bibliotheek kun je deze cursussen en nog heel veel andere cursussen gratis volgen. Helemaal online. Dus je kunt gewoon doorgaan tijdens je vakantie.

 
Kijk hier welke cursus jij wilt doen   S
 
S
 
 

Vertel: wat betekent de Bibliotheek voor jou? Of: hoe heeft de Bibliotheek jouw leven veranderd? Werd je er wijzer, verliefder, fantasievoller, gekker, stiller, juist luider of iets dat wij helemaal niet kunnen verzinnen?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Klim in de pen en doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd!

 
Meld je aan   S
 
S
 
 

Op 11 juli is er een gezellig voorleesuurtje in de Bibliotheek Oudewater. Er wordt een mooi verhaal voorgelezen voor peuters en kleuters.
Het begint om 10.30. Je kunt gewoon binnen lopen, je hoeft je niet aan te melden. 

 
Hier vind je alle voorleesuurtjes   S
 
 
 
 
 
Boekentip van Karlijn
 
 
 
Karlijn is onze biebjuf. Ze geeft leuke boekentips. Vandaag tipt ze 'Het verlangen van de prins'. Over een prins die op een schip vaart. 
 
 
S

In de zomermaanden juli en augustus is de Bibliotheek beperkt open en zijn er minder spreekuren in de Bibliotheek. 

Openingstijden
De Bibliotheek in Kamerik en Zegveld en het Afhaalpunt in Montfoort en Linschoten zijn tussen 18 juli en 15 augustus gesloten. 
De Bibliotheek Harmelen is tussen 11 juli en 22 augustus alleen 's ochtends open 10.00 - 13.00 uur. Er zijn serviceuren op de woensdagochtend.
De Bibliotheek Oudewater is tussen 18 juli en 15 augustus open op woensdag 10.00 - 13.00 en zaterdag 10.00 - 12.00 uur.

Spreekuren
Het Digitaal-spreekuur en het IDO-spreekuur op donderdag gaan in juli en augustus niet door. De andere spreekuren gaan wel gewoon door in de zomer.

Zomer lang lenen
Tijdens de zomer kun je weer extra lang lenen. De uitleenperiode wordt verlengd. Van 20 juni tot en met 31 juli is de uitleenperiode 6 weken. Dit geldt voor alle materialen met uitzondering van sprinters en e-books.

 
 
Bekijk hier de openingstijden   S
 
Bekijk hier alle spreekuren   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S