Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Website   |   Agenda   |   Mijn Menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
De Bibliotheek is er niet alleen voor het lenen en lezen van boeken. Je kun tbij ons ook de taal leren, cursussen volgen en nog veel meer. Een 'leven lang leren' is niet voor niets een groot thema bij de bieb. In deze nieuwsbrief geven we tips over leren, oefenen en hulp. Laat je inspireren :-)
 
S
 
Leen boek   S
 
Leen boek   S
Leen boek   S
 
Leen boek   S
S
 
Nieuw jaar, nieuwe cursussen
Goed nieuws! De gratis cursussen voor leden kunnen ook in 2023 gevolgd worden. Er zijn zelfs een paar nieuwe cursussen toegevoegd: Fotografie, Videografie, Schrijven, Javascript en Praktische storytelling voor je bedrijf. Je volgt ze online en in je eigen tempo.
 
Start met leren   S
 
S
 
Nieuwe startdatum Klik in Tik
Op 17 januari start in de Bibliotheek Oudewater een nieuwe computercursus voor beginners. De cursus Klik en Tik is speciaal voor die mensen die nog helemaal geen ervaring hebben met de computer.
 
Meer informatie en aanmelden   S
 
S
 
Nieuwe service-uren in Montfoort en Linschoten

Vanaf 1 januari zijn de service-uren en de tijden van de inloop voor digitale vragen van de Bibliotheek in het Huis van Ervaring in Montfoort en Linschoten gewijzigd. De nieuwe tijden voor Linschoten zijn woensdag 14.00 - 16.00 uur en vrijdag 10.00 - 12.00 uur. In Montfoort kun je elke woensdag van 10.00 - 12.00 uur terecht. 

 
Lees meer   S
 
S
Beleef De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek 
 
Voorlezen beleef je samen. Ontdek samen met je (klein)kind hoe leuk voorlezen is! Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari, vind je in onze vestigingen De Prentenboeken Top 10 en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk de inspiratiepagina voor het volledige activiteitenoverzicht, voorleestips, voorleesfilmpjes en meer.   
 
 
 
Muzikaal Voorleesfeest in Woerden
 

Op zaterdag 28 januari van 14.00 - 15.00 uur brengt Helga Huisjes in de Bibliotheek Woerden in een muzikale voorstelling het prentenboek van het jaar tot leven. We maken er een gezellig feestje van. Feest je mee? Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 
Meer informatie   S
Voorleesknuffel cadeau bij gratis lidmaatschap
 

Is jouw (klein)kind nog geen lid van de Bibliotheek? Schrijf hem of haar tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis in. Kinderen van 2-4 jaar krijgen een leuke voorleesknuffel cadeau (zolang de voorraad strekt).

 
Naar online inschrijven   S
S
 
Kom jij ons team versterken?
Vind jij het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij? En wil jij je hier hard voor maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Binnen de Bibliotheek Het Groene Hart zetten wij ons met het team Basisvaardigheden in voor mensen die moeite hebben met rekenen, digitale vaardigheden en de Nederlandse taal. Per direct zoeken wij een programmacoördinator voor 20-24 uur per week, die ervoor zorgt dat alles op rolletjes verloopt.
 
Bekijk de vacature   S
 
 
S
 
Voorleespret in jouw Bibliotheek
Ook dit jaar komen onze vrijwilligers weer voorlezen in al onze vestigingen. Bekijk hier alle data en geniet van Voorleespret. Je hoeft je niet aan te melden. Je kunt gewoon binnenlopen.
 
Bekijk alle voorleesmomenten   S
 
S
 
Nieuwe leesclub in Woerden
In Woerden start binnenkort een leesclub (moderne) literatuur. Op zaterdag 14 januari is er in de Bibliotheek Woerden een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daarvoor in contact willen komen met andere liefhebbers.
 
Meer informatie en aanmelden   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S