Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Website   |   Agenda   |   Mijn Menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

De Bibliotheek is er niet alleen voor het lenen en lezen van boeken. Je kunt bij ons ook de Nederlandse taal leren, cursussen volgen en nog veel meer. Een 'leven lang leren' is niet voor niets een groot thema bij de bieb. In deze nieuwsbrief geven we tips over leren, oefenen en hulp. Veel inspiratieplezier!

 
S
 
Karaoke lezen
Krijg jij je kind ook moeilijk aan het lezen? Met Yoleo lees en luister je tegelijk! Een soort Karaokelezen, zeg maar. Zo wordt lezen leuker en makkelijker. Pak je Bibliotheekpas erbij en log snel in, dan kun je meteen beginnen.
 
Start met Yoleo   S
 
S
 
Veiligheid op het internet
Criminelen worden steeds slimmer. Ook op het internet. Wees ze te slim af met deze tips over veilig internet gebruik. Bekijk de tips in deze folder.
 
Bekijk folder   S
 
S
 
Inspiratie voor een spreekbeurt of werkstuk
Kan jouw kind wel wat hulp gebruiken bij het verzinnen van een onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk? Op onze website hebben we allerlei tips en informatie verzameld voor kinderen op de basisschool en voor jongeren op de middelbare school.
 
Bekijk de website   S
 
S
 
Zo vraag je loonheffing van je bijbaantje terug
Heb je een bijbaantje en wil je de loofheffing terugvragen? Of ga je studeren en moet je een studiebeurs regelen. De websites van de overheid kunnen soms knap ingewikkeld zijn. Kom je er even niet uit? De Bibliotheek helpt. Loop eens binnen bij de bieb of kijk op de website Digidingen desk.
 
Bekijk de spreekuur tijden   S
 
S
 
 
 
 
 
 
 
Een DigiSnack is een korte video waarin één online tool of app wordt uitgelegd. Deze maand lichten we de handige app KopieID uit. Met deze app maak je heel eenvoudig een kopie van je ID of paspoort en haal je overbodige gegevens weg. Wel zo veilig!
 
Bekijk de video   S
 
S
 
 
Verzonnen berichten, video’s die zijn bewerkt en cijfers die niet kloppen. Vraag jij jezelf wel eens af of iets echt zo is? De website isdatechtzo.nl laat je zien hoe nepnieuws werkt en hoe je het kunt herkennen.
 
 
Naar de website isdatechtzo.nl   S
 
Wist je dat je als bibliotheeklid gratis theorie-examens voor auto, bromfiets of motor kunt maken? Zo vergroot je de kans om je examen te halen.
 
Lees hier hoe het werkt   S
S
 
Theatervoorstelling het Muizenhuis

De theatervoorstelling Het Muizenhuis: Sam & Julia gaan op reis, komt naar Oudewater. Op zaterdag 12 fabruari om 14.00 uur kunnen kinderen genieten van deze leuke en verrassende theatervoorstelling. Kaarten zijn online voor 5 euro verkrijgbaar. 

 
Meer informatie en kaartverkoop   S
Expositie rookmelders 'Zo gepiept'

In de gratis expositie 'Zo gepiept' kom je alles te weten over rookmelders en waarom het belangrijk is om rookmelders te plaatsen. Door te kijken, luisteren, ruiken én dingen te doen ervaar je hoe rookmelders jouw leven kunnen redden als er toch een keer brand uitbreekt. 

 
Lees meer   S
 
S
Heb je iets gemist in deze nieuwsbrief? Of heb je een onderwerp waar je graag een keer meer over zou willen weten? Wij horen het graag! Stuur jouw ideeën naar pr@bibliotheekhgh.nl en wij gaan ermee aan de slag. Alvast bedankt voor je input!
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S