Bibliotheek Het Groene Hart
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Bibliotheek   |   Nieuws   |   Agenda   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
S

De zomervakantie zit er weer op. De scholen zijn weer begonnen. En ook de activiteiten in de Bibliotheek zijn weer opgestart. In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste nieuwtjes en wetenswaardigheden voor je op een rij.

 
 
S
Nieuwe titels in de TijdschriftenBieb

Ken jij de TijdschriftenBieb al? Als lid van de Bibliotheek lees je elke maand gratis bekende titels als Flow, Margriet, Flair, Autoweek en Vrij Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 20 titels in de app opgenomen. 

 
Lees meer   S
S
 
De Jeugdpagina op de website is vernieuwd. Nu vind je nog sneller wat je nodig hebt. Met tips voor ouders, voor het onderwijs én natuurlijk voor kinderen zelf. Bijvoorbeeld over het maken van een werkstuk of spreekbeurt. Neem eens een kijkje en laat je verrassen door de mogelijkheden.
 
Naar de jeugdpagina's   S
S
S
 

Ken, of ben jij een leerkracht die werkzaam is in het basisonderwijs? En hou je wel van een uitdaging om het leesniveau en het leesplezier van jouw school te verhogen? Op 3 oktober start op tien Basisscholen in de gemeente Montfoort, Oudewater en Woerden de Lees Challenge. Durft jouw klas de uitdagende opdrachten aan? 

 

 
Meer informatie en aanmelden   S
S
 

Lees jij graag voor? En vind je het fijn om kinderen en ouders te helpen om beter Nederlands te leren spreken? En heb je een paar uur per week over? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken voor Oudewater nieuwe Taalvrijwilligers. Hier lees je meer over Taalvisite. Benieuwd naar de vacature? Klik op de oranje button.

 
Lees vacature   S
S
S
 
Expositie Rampjaar 1672
 

Van 5 t/m 31 september te zien in de Bibliotheek Woerden: een expositie over de vernielingen en wreedheden die de Fransen begingen in de provincie Utrecht.

Lees meer

 
Poppenkast in Woerden
 

Op 10 september om 11 uur komt de ‘Trompetter van de prins’  met een interactieve voorstelling naar de Bibliotheek in Woerden. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Lees meer

 
Woerdense Popronde 2022
 

Op zaterdag 25 september biedt Bibliotheek Woerden ook dit jaar weer een podium aan de nieuwe generatie popmuzikanten. Bekijk hier welke acts je kunt zien in de Bibliotheek.

Naar de acts

 
Voorlezen in de Bieb
 

Er staan weer een aantal gezellige voorleesochtenden op de agenda. Elke maand zijn er meerdere voorleesmomenten. Check hier wanneer wij naar jouw Bibliotheek komen.

Naar de voorleesmomenten

 
 
S
 
Karlijn is onze biebjuf. Ze geeft leuke boekentips. Vandaag tipt ze 'Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger'. Het boek gaat over hoe je een heel goede ontdekkingsreiziger kunt worden. Je bekijkt het filmpje door op de afbeelding te klikken.
 
 
 
 
 
 
 
 
S
S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   yt   insta
 
S